Newborn

Newborn fotografie is een speciale tak van fotografie, waar veel kennis en ervaring voor nodig is.
Ik ben sinds de start van mijn bedrijf al steeds aan het verdiepen in het werken met baby's. Zo heb ik verschillende workshops gevolgd en ben ik veel in contact met andere newborn fotografen om van elkaar te leren.
Natuurlijk neem ik mijn ervaring met mijn eigen kindjes mee, maar tijdens een newborn shoot zie je al gauw dat het om meer gaat dan alleen het leuk neerleggen van een baby'tje.
In deze (gemiddeld) 3 uur durende sessie, zal je zien dat we alle tijd nodig hebben om de veiligheid en het comfort van je baby te garanderen.
Er wordt bijvoorbeeld steeds gekeken naar de temperatuur van de omgeving en van de baby zelf.
Een ander belangrijk aspect is het aannemen van poses. Er worden geen onnatuurlijke poses uitgevoerd, waarbij de baby schade op kan lopen.
Onthou dat veel van deze poses - zoals de welbekende froggy pose - altijd een compositie zijn van meerdere foto's. Deze specifieke pose voer ik niet uit.
Wel maak ik veel gebruik van allerlei prachtige doeken om baby's mee in te wrappen. In de afgelopen jaren heb ik meerdere wraptechnieken geleerd, om pasgeboren baby'tjes een behaaglijk gevoel te geven tijdens hun sessie.
Ik breng de baby heel eventjes terug naar de baarmoederhouding, wat de meeste baby's erg ontspannend vinden. Het levert de mooiste plaatjes op als je baby er heerlijk rustig van wordt en het is erg bijzonder om te zien hoe ze in mama's buik hebben gezeten.
Maar die schattige blote babybilletjes mogen natuurlijk ook op de foto! Alles gebeurt in overleg; als ouders worden jullie steeds opnieuw betrokken in de sessie en blijven jullie dichtbij je baby.
Meestal is er nog wel wat tijd over om samen met papa en mama op de foto te gaan, of met trotse zus en broer. We bespreken samen op welk moment van de sessie dat handig is.
Een newborn shoot is vooral bedoeld om van je baby'tje te kunnen genieten, dus ga erbij zitten en kijk wat je kindje allemaal al kan!

Binnenkort publiceer ik hier ook foto's waarop je mij aan het werk ziet tijdens een newborn shoot!

Contactgegevens

Snooze Fotografie
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK: 58684581